Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΟΤΑΝ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΔΩΣΕI ΤΟ "ΠΡΑΣΙΝΟ" ΦΩΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ-"Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ" ΕΙΠΕ ΣΕ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ



1619665Πανέτοιμες να προχωρήσουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, κατά της Λιβύης, είναι οι αμερικανικές δυνάμεις, όπως προκύπτει από πηγές του Πενταγώνου.

Ο Μπάρακ Ομπάμα είναι αποφασισμένος, μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, να δώσει εντολή για εναέριες επιδρομές κατά των αρμάτων του καθεστώτος Καντάφι, ενώ θα πρέπει να μείνουν "καθηλωμένα", στη γη, τα αεροπλάνα του, βάσει του σχεδίου, που έχει εκπονήσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Τα αμερικανικά αεροσκάφη, όπως έγινε γνωστό, θα χρησιμοποιήσουν τη βάση της Σικελίας.
Μια λεπτομέρεια στην πολιτική των ΗΠΑ, έχει να κάνει με το γεγονός, πως ο Ομπάμα αναχωρεί, το βράδυ της Παρασκευής για τη Βραζιλία, ενώ ο υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς μεταβαίνει στη Μόσχα.
Σύμφωνα με το πλάνο, που υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν πρόκειται να ξεκινήσει πόλεμος, τόσο ο πρόεδρος, όσο και ο υπουργός Άμυνας πρέπει να μένουν στην Ουάσινγκτον, για να συντονίζουν τις εκάστοτε επιχειρήσεις.
Ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στις ΗΠΑ και, όταν ο Ομπάμα δώσει εντολή, τότε οι αεροπορικές δυνάμεις θα αρχίσουν το "σφυροκόπημα".
Ο Ομπάμα, πάντως, μέσω τηλεοπτικού του διαγγέλματος, τόνισε πως δεν θα αναπτυχθούν χερσαίες επιχειρήσεις.
Επίσης, τόνισε: "Αν δεν συμμορφωθεί ο Καντάφι, η Διεθνής Κοινότητα θα επιβάλει τις συνέπειες, όπως έχουν αποφασιστεί από τους εταίρους.

Ο στόχος μας είναι εστιασμένος, δίκαιος και η συμμαχία μας είναι ισχυρή".

Και συνέχισε: "Η κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη πρέπει να εφαρμοστεί αμέσως, διαφορετικά θα υπάρξουν 'συνέπειες'".

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε, ακόμα, τον ηγέτη της Λιβύης να σταματήσει την  προώθηση στρατευμάτων στη Βεγγάζη", ενώ έκανε λόγο για... ανθρωπιστική παρέμβαση και προστασία των δικαιωμάτων του άμαχου πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσιεύστε την άποψή σας. Οι απόψεις δε λογοκρίνονται, αλλά ύβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Ο Γκιαούρης προτιμά να γράφετε με πεζούς ελληνικούς χαρακτήρες.