Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΣΚΑΙ: 1821 – ο εκμηδενισμός ενός έθνους. Και όμως, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ!

Του Ιωάννη Πινακουλάκη


ΠΔ109/2010 άρθρο 27
Σύμφωνα με τον νόμο αυτόν, οποιοσδήποτε πολίτης έχει το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί ενάντια οποιουδήποτε καναλιού για οτιδήποτε τον θίγει. Το κανάλι στη συνέχεια έχει την υποχρέωση να επανορθώσει μέσω της προσβάλλουσας  εκπομπής. Εάν αποτύχει να πράξει αναλόγως επιβάλλονται πρόστιμα.

Επίσης…

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Άρθρο 14
3. H κατάσχεση εφημερίδων και άλλων εντύπων, είτε πριν από την κυκλοφορία είτε ύστερα από αυτή, απαγορεύεται.
Kατ' εξαίρεση επιτρέπεται η κατάσχεση, με παραγγελία του εισαγγελέα, μετά την κυκλοφορία:
α) για προσβολή της χριστιανικής και κάθε άλλης γνωστής θρησκείας,
β) για προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας,
γ) για δημοσίευμα που αποκαλύπτει πληροφορίες για τη σύνθεση, τον εξοπλισμό και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων ή την οχύρωση της Xώρας ή που έχει σκοπό τη βίαιη ανατροπή του πολιτεύματος ή στρέφεται κατά της εδαφικής ακεραιότητας του Kράτους,
δ) για άσεμνα δημοσιεύματα που προσβάλλουν ολοφάνερα τη δημόσια αιδώ, στις περιπτώσεις που ορίζει ο νόμος.

4. Σ' όλες τις περιπτώσεις της προηγούμενης παραγράφου ο εισαγγελέας, μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες από την κατάσχεση, οφείλει να υποβάλει την υπόθεση στο δικαστικό συμβούλιο, και αυτό, μέσα σε άλλες είκοσι τέσσερις ώρες, οφείλει να αποφασίσει για τη διατήρηση ή την άρση της κατάσχεσης, διαφορετικά η κατάσχεση αίρεται αυτοδικαίως. Tα ένδικα μέσα της έφεσης και της αναίρεσης επιτρέπονται στον εκδότη της εφημερίδας ή άλλου εντύπου που κατασχέθηκε και στον εισαγγελέα.
**5. Καθένας ο οποίος θίγεται από ανακριβές δημοσίευμα ή εκπομπή έχει δικαίωμα απάντησης, το δε μέσο ενημέρωσης έχει αντιστοίχως υποχρέωση πλήρους και άμεσης επανόρθωσης. Καθένας ο οποίος θίγεται από υβριστικό ή δυσφημιστικό δημοσίευμα ή εκπομπή έχει, επίσης, δικαίωμα απάντησης, το δε μέσο ενημέρωσης έχει αντιστοίχως υποχρέωση άμεσης δημοσίευσης ή μετάδοσης της απάντησης. Νόμος ορίζει τον τρόπο με τον οποίο ασκείται το δικαίωμα απάντησης και διασφαλίζεται η πλήρης και άμεση επανόρθωση ή η δημοσίευση και μετάδοση της απάντησης.
6. Tο δικαστήριο, ύστερα από τρεις τουλάχιστον καταδίκες μέσα σε μία πενταετία για διάπραξη των εγκλημάτων που προβλέπονται στην παράγραφο 3, διατάσσει την οριστική ή προσωρινή παύση της έκδοσης του εντύπου και, σε βαριές περιπτώσεις, την απαγόρευση της άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος από το πρόσωπο που καταδικάστηκε, όπως νόμος ορίζει H παύση ή η απαγόρευση αρχίζουν αφότου η καταδικαστική απόφαση γίνει αμετάκλητη.
**7. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την αστική και ποινική ευθύνη του τύπου και των άλλων μέσων ενημέρωσης και με την ταχεία εκδίκαση των σχετικών υποθέσεων.






1821 – η έξαρση των κόμπλεξ Βερέμη – Τσατσόπουλου
Τι μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Σκάι να μορφωθείτε…

1.Οι Έλληνες δεν περνούσαν και άσχημα υπό τον τουρκικό ζυγό.
2.Η επανάσταση δεν έγινε για χάριν του έθνους, αλλά για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των ελλήνων.
3.Οι Έλληνες συνειδητοποίησαν και αποφάσισαν να είναι Έλληνες λίγα χρόνια πριν την επανάσταση.
4.Δεν υπήρχε το κρυφό σχολειό.
5.Η επανάσταση δεν ξεκίνησε από την Αγία Λαύρα
6. Ο Θ. Κολοκοτρώνης – η μεγαλύτερη μορφή του ελληνικού αγώνος – ήτο κίναιδος. (το 6 υπόθηκε απο τον Τσατσόπουλο σε άλλα μέσα, όχι μέσω της εκπομπής)

«Είναι καιρός να αποτινάξωμεν τον αφόρητον τούτον ζυγόν, να ελευθερώσωμεν τήν Πατρίδα, να κρημνίσωμεν από τα νέφη την ημισέλινον, δια να υψώσωμεν το σημείον δι' ού πάντοτε νικώμεν, λέγω τον Σταυρόν, και ούτω να εκδικήσωμεν την Πατρίδα, και την ορθόδοξον ημών Πίστιν από την ασεβή των ασεβών καιαφρόνησιν» (Αλέξανδρος Υψηλάντης)
«Εμείς είμαστε το αρχαίο γένος των Ελλήνων, από το οποίο άνθισε η σοφία για όλον τον κόσμο.» (Άγιος Ιωάννης Γ΄Δούκας Βατάτζης –Αυτοκράτωρ Νικαίας)

4 σχόλια:

  1. Δεν παρακολουθώ το documentary και δε γνωρίζω τη θέση του ΣΚΑΙ για τα 5 πρώτα σημεία. Όσο αφορά για τη δήθεν ομοφυλοφιλική τάση του Γέρου είναι ράδιο αρβύλα ότι αναφέρθηκε στη σειρά. Ξεκίνησε σαν ένα κακόγουστο αστείο από το Facebook και ποτέ δεν αναφέρθηκε κάτι τέτοιο στη σειρά του ΣΚΑΙ. Για τη δική σας αξιοπιστία καλό θα ήταν να ελέγχεται τις πηγές σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ο Τσατσόπουλος σε σχόλια που έγραψε (σχετικά με τη σειρά που δημιούργησε) στο facebook και σε άλλα μέσα. Μάλιστα έχει απευθυνθεί με αισχρούς χαρακτηρισμούς σε όσους προσπαθούν να φέρουν αντίλογο. Αργότερα ο ίδιος προσπάθησε να αναιρέσει το λόγο του, όταν το δημοσίευμα ξέφυγε αοό τα μπλόγκ και έφτασε σε σημείο να αναφερθεί σε εφημερίδα (νομίζω στην Ελεύθερη Ώρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κοιτα τισ πηγες σου ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το διευκρίνισα τώρα στο άρθρο οπότε δεν υπάρχει πλέον καμία παρεξήγηση. Και όντως η εφημερίδα που το δημοσίευσε ήταν η Ελεύθερη Ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσιεύστε την άποψή σας. Οι απόψεις δε λογοκρίνονται, αλλά ύβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Ο Γκιαούρης προτιμά να γράφετε με πεζούς ελληνικούς χαρακτήρες.