Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ζητώνται αλληλέγγυοι..


του Μαυριδούλ

‘’Είσαι άνεργος; Πρόβλημά σου..!’’ θα ήταν η δημοκρατική απάντηση  του παΣΟΚ  μέχρι κι εχθές.


Μη φοβάσαι όμως! Ο κάθε πικραμένος, ο κάθε άνεργος, εξαθλιωμένος, κατατρεγμένος που δεν είχε στον ήλιο μοίρα πλέον , ΝΑΙ!, σώθηκε! Το δρόμο χάραξαν πρωτοπόροι για μία ακόμα φορά οι καλοί συνάνθρωποί μας που διάλεξαν και ήρθαν στην πατρίδα μας, καθιστώντας την έτσι την κωλοτρυπίδα της Γής εεεεε τη νέα τους πατρίδα.

ΝΑΙ σωθήκαμε! Η κυβέρνηση, η κυβερνησάρα καλύτερα, του παΣΟΚ και δέους φρόντισε για σένα χωρίς εσένα, για το καλό σου βρε! ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ! Η κυβέρνηση του ‘’λεφτά υπάρχουν’’ και του ‘’μαζί τα φάγαμε’’, η κυβέρνηση της Πάρου, η κυβέρνηση του Μνημονίου,  η κυβέρνηση-παιδική χαρά, η κυβέρνηση που θυμίζει περιπλανώμενο θίασο, η κυβέρνηση των διεθνών βραβείων και των μπράβο (από τους διεθνείς τοκοφλύφους), η κυβέρνηση που σε δέρνει για το καλό σου και για να σε σκληραγωγήσει (τι, εδώ δε θέλουμε φλώρους!), η κυβέρνηση που τη φτύνεις και λέει βρέχει ενέδωσε , δείχνοντας έτσι το παραθυράκι και για άλλους (!), στις δίκαιες απαιτήσεις των αγαπητών και σίγουρα όχι βρωμιάρηδων αδελφών μεταναστών.

Τι κι άν δε μπορείς να βρείς δουλειά. Τι κι άν δεν έχεις να πληρώσεις το ηλεκτρικό ρεύμα. Τι κι αν ο παναθηναϊκός δε θα πάρει φέτος το πρωτάθλημα. Απο σήμερα ο κάθε πικραμένος μπορεί να διεκδικήσει ότι του καπνίσει!

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα υπόστρωμα, σλίπινγκ μπάγκ ή φλοκάτη και αλληλέγγυους που θα σε υποστηρίξουν με σθένος στον αγώνα σου. Θα απειλούν ότι πεθαίνεις από την απεργία πείνας και από την πίσω πόρτα θα σου φέρνουν πιτόγυρα χωρίς τζατζίκι και κρεμμύδι για να μη μυρίζεις κ σε πάρει χαμπάρι κάποιος τρίτος.

Ζητώνται αλληλέγγυοι!

Προσωπικά αμφιβάλλω αν υπάρχουν αλληλέγγυοι για το δίκαιο του Έλληνα. Γιατί; Γιατί η λέξη αλληλέγγυοι είναι αδόκιμη στην προκειμένη περίπτωση. Επαγγελματίες αντιρατσιστές ακούγεται πιό σωστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσιεύστε την άποψή σας. Οι απόψεις δε λογοκρίνονται, αλλά ύβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Ο Γκιαούρης προτιμά να γράφετε με πεζούς ελληνικούς χαρακτήρες.