Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Το «Αντιρατσιστικό» Νομοσχέδιο


Άρθρο στην Εφημερίδα Δημοκρατία 01.03.2011

του Αθανασίου Κ. Πλεύρη
Βουλευτή Α’ Αθηνών ΛΑ.ΟΣ.

Με το κατατεθέν σ/ν το ΠΑΣΟΚ ποινικοποιεί αυστηρότατα την ελευθερία έκφρασης, όταν αυτή μπορεί να διεγείρει φυλετική εχθροπάθεια (;) και την άρνηση ιστορικών γεγονότων, όταν αυτά συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ουσιαστικώς αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία αυστηροποιεί τον υπάρχοντα ν. 927/79 κατά τέτοιο τρόπο που οποιαδήποτε...
λέξη κατά των λαθρομεταναστών θα οδηγείται στα ποινικά δικαστήρια. Πρόκειται για μια ευθεία προσβολή των Συνταγματικών δικαιωμάτων της ελευθερίας έκφρασης και επιστημονικής έρευνας (Σ 14 παρ. 1 και 16 παρ. 1). Είναι απορίας άξιο πως οδηγείται σε αυτή την πρωτοβουλία η κυβέρνηση κόντρα στην πρόσφατη νομολογία του ΑΠ, ο οποίος στην υπ. αριθμ. ΑΠ 3/2010 απόφαση του (αθώωση Κ. Πλεύρη για συγγραφή Βιβλίου) τάχθηκε υπέρ της ανάγκης συσταλτικής ερμηνείας του υπάρχοντος πολύ πιο επιεικούς, από τον προτεινόμενο, αντιρατσιστικού ν.927/79 τονίζοντας: «Ο ιστορικός στα πλαίσια άσκησης των ως άνω συνταγματικών δικαιωμάτων του δικαιούται να ερμηνεύει και να αξιολογεί τα ιστορικά γεγονότα και τις πράξεις προσώπων που συμμετείχαν στη διαμόρφωση των γεγονότων αυτών, κατά τρόπο υποκειμενικό και σύμφωνα με την κοσμοθεωρία του και τις εν γένει πολιτικές και κοινωνικές του αντιλήψεις, καταφεύγοντας και σε οξεία κριτική και δυσμενείς χαρακτηρισμούς των ιστορικών προσώπων και των πράξεών τους…». Εξάλλου και το ΕΔΔΑ στην υπόθεση Arslan κατά Τουρκίας καταδίκασε για παράβαση του αρ. 10 της ΕΣΔΑ την Τουρκία επειδή καταδίκασε τον προσφεύγοντα συγγραφέα για βιβλίο που συνέγραψε και προσέβαλε ως βάρβαρο το τουρκικό έθνος και ενθάρρυνε τους Κούρδους αναγνώστες να πάρουν τα όπλα κατά της Τουρκίας. Αποτελεί προσβολή για τη δημοκρατία, τον ελληνικό τρόπο σκέψης και της λογικής η ποινικοποίηση της ελευθερίας της έκφρασης, ακόμη και της ακραίας της μορφής, αλλά και η επιβολή με νόμο μιας μοναδικής ιστορικής αλήθειας που δεν μπορεί να αμφισβητείται. Ίσως το ΠΑΣΟΚ να νομοθετήσει και ότι η γή δεν είναι στρόγγυλη αλλά επίπεδη και να τιμωρεί όποιον το αρνείται.






πηγή

1 σχόλιο:

  1. Ο ρατσισμός κατά των λαθρομεταναστών προστατεύεται από το νόμο.
    Ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων από ποιον προστατεύεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσιεύστε την άποψή σας. Οι απόψεις δε λογοκρίνονται, αλλά ύβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Ο Γκιαούρης προτιμά να γράφετε με πεζούς ελληνικούς χαρακτήρες.