Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Λίγα λόγια για εμάς, το ιστολόγιό μας και τι θα διαβάζετε..


Είμαστε μία μικρή ομάδα ανένταχτων πατριωτών με αγνά αισθήματα και ευαισθησία σε κάθε τι ελληνικό. Οι με αμείωτο ρυθμό και ένταση εξελίξεις εντός της πατρίδας μας (και όχι μόνο) δε μπορεί να μας βρεί απροετοίμαστους και κυρίως άπραγους. Ο μικρός οβολός μας θα είναι μέσω αυτού του ιστολογίου (και έξω από αυτό) και θα αφορά την γενικότερη αφύπνιση,  στο δρόμο ενάντια σε όποιον ποδοπατά και ισοπεδώνει τα πάντα και οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστεί. Το σύνολο της μπλογκόσφαιρας, με ανωνυμία ή χωρίς, δρα ως μια σύγχρονη και ταυτόχρονα ανορθόδοξη ‘’Φιλική Εταιρία’’, μέρος της οποίας θέλουμε να πιστεύουμε ό,τι αποτελούμε κι εμείς αρχής γενομένης από σήμερα.
Μέσα στη γενικευμένη φυλακή των πόλεων που ζούμε, ξεχάσαμε να είμαστε άνθρωποι. Είμαστε άνθρωποι, όχι μόνο αριθμοί σε ένα κομμάτι χαρτί ή μια εξίσωση. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε ξανά από την αρχή και να νοιαστούμε και για το διπλανό μας, όχι μόνο για την ‘’πάρτη’’ μας ή την τσέπη μας. Δυστυχώς χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα το φιλότιμο, η αληλεγγύη και στο κάτω κάτω η μαγκιά του Ελληνάρα φαίνεται να ξεφτίζουν. Μέσα στη γενικευμένη έκπτωση των αξιών, του ήθους, των αρχών, της οικογένειας, της θρησκείας και της παραχάραξης της ιστορίας που πραγματοποιούνται  στην εποχή μας η αφύπνιση φαντάζει το μόνο φως στο τούνελ της Νέας Τάξης των Πραγμάτων.
Μας χωρίζουν σε πασόκους ή νεοδημοκράτες, δημόσιους υπάλληλους ή ιδιωτικούς, ρατσιστές ή επαγγελματίες αντιρατσιστές, καπνιστές ή αντικαπνιστές κτλ – η λίστα είναι πολύ μεγάλη δυστυχώς. Αν ενωθούμε μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, να καλυτερέψουμε τη ζωή μας, παίρνοντας την πατρίδα μας πίσω. Οι γραικύλοι που μας κυβερνούν πραγματικά ΔΕ μας αξίζουν. Μας αξίζει κάτι καλύτερο – στην Ελλάδα μας, αξίζει κάτι καλύτερο.
Η συστημική προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης όχι μόνο εκτελεί το ρόλο της ισοπέδωσης, της δίκης και καταδίκης αντιφρονούντων, της χυδαίας συκοφάντησης κινημάτων και πολιτών (που έχουν βρεί τον άλφα ή βήτα τρόπο να αντιδράσουν), αλλά και  καταλήγει στην απίστευτη χειραγώγηση ενός ολόκληρου λαού. Για παρουσίαση ‘’ειδήσεων’’ δε το συζητάμε κάν, αφού προβάλλεται μόνο ό,τι τους βολεύει και δεν οδηγεί σε ξεσηκωμό των προβάτων. Μόνο που τα πρόβατα είναι πολλά και μπορούν χαλαρότατα να ποδοπατήσουν τους ‘’κακούς λύκους’’.
Τα γεγονότα που ζούμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο πλέον είναι πραγματικά πρωτόγνωρα. Η ενασχόληση με τα κοινά είναι χρέος και ιερό καθήκον, όπως επίσης και το να διαδοθούν αλήθειες -αλήθειες που πονάνε- ενασχολούμενοι με την πολιτική δίχως κομματισμό. Δυστυχώς  το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων ακόμα παραπληροφορείται από την τηλεόραση (εφημερίδες κτλ). Ελπίζουμε να αυξηθεί δραστικά η βάση των φίλων που διαβάζουν μπλόγκ, και κυρίως να φιλτράρουν ό,τι διαβάζουν ώστε κανένας να μη τους δίνει μασημένη τροφή. Το συγκεκριμένο μπλόγκ θα λειτουργεί με περίσσεια σοβαρότητα, δίνωντας έμφαση στην ενημέρωση και σχολιασμό της πολιτικής στη χώρα μας, που μας ενδιαφέρει και περισσότερο, αλλά και στην παγκόσμια. Οι φίλοι επισκέπτες μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους στα σχόλια των άρθρων. 

«Ξυπνήστε, Ἐγερθῆτε.
Και Ἐπαναστατήσετε κατά τοῦ Ἑαυτοῦ Σας.
Καὶ Ἀναβαπτισθεῖτε εἰς τὸ Θεῖον Φῶς τῆς Γῆς Σας καὶ εἰς τὰ Παραδείσεια Ἑλληνικὰ Νερά. Θὰ ἐξέλθετε: ΖΩΝΤΑΝΟΙ. Καὶ θὰ ἐξέλθετε: ΕΛΛΗΝΕΣ
 (Περικλής Γιαννόπουλος, Νέον Πνεῦμα, 1906)
Καλημέρα Ελλάδα και Καλή Λευτεριά...

Υγ. Μπορείτε να μας στέλνετε κείμενά σας προς δημοσίευση κατόπιν συνεννοήσεως (επώνυμα ή ανώνυμα) στο e-mail: giaouris.blog@gmail.com .