Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

96 ώρες χωρίς.. παπαγαλάκια

 του Μαυριδούλ

Γιατί όμως τώρα; Και γιατί τέσσερις ολόκληρες ημέρες;

Τα αιτήματα του να σταματήσουν οι απολύσεις, οι περικοπές αποδοχών και η απορρύθμιση της ΣΣΕ τους μπορούν να χαρακτηριστούν και ως δίκαια. Είναι σίγουρο ό,τι οι μόνοι που θίγονται (και σε αυτό το κλάδο) είναι οι μεροκαματιάρηδες. 


Ακριβώς το γεγονός όμως ό,τι η διάρκεια της απεργίας είναι μεγάλη οδηγεί στο συμπέρασμα ό,τι κάτι άλλο ''παίζει'', κάτι μεγάλο.
Η απεργία αυτή γίνεται μερικές μέρες μετά την επίσκεψη του Σόρος στο εδώ τσιράκι του, Τζέφρυ Μινέικο Παπανδρέου.

Η απεργία αυτή γίνεται μερικές μέρες μετά την νυχτερινή επίσκεψη του υπουργού-μαθητευόμενου μάγου ονόματι Παπακωνσταντίνου στον πρέσβη των ΗΠΑ.

Σήμερα με την απεργία να ''τρέχει'' βουλευτές του παΣΟΚ έφτασαν στα όρια τους για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα τυχερά παιχνίδια. Τα άκουσε καλά ο Παπακωνσταντίνου. 
Βάσω Παπανδρέου: «Δεν το ψηφίζω. Αν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε τα ναρκωτικά και την πορνεία για να έχει έσοδα το κράτος».
Γιάννης Αμοιρίδης: «Δεν είναι ηθικό»
Γιώργος Φλωρίδης: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι σημαντικό κομμάτι της διαβούλευσης. Γιατί μας ξεχνάτε;». 
Δημήτρης Λιτζέρης: «Μας κοροϊδεύετε όταν λέτε ότι θα εισπράξετε 700 εκατομμύρια ευρώ, όταν μόνο το πηγαινέλα για τις διατυπώσεις στις Βρυξέλλες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μας πάρει ένα χρόνο. Σε μια χώρα που μπαινοβγαίνει ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας, μας λες ότι θα ελέγξεις τον τζόγο χωρίς ρυθμιστική αρχή; Είσαι σίγουρος ότι θα είσαι υπουργός του χρόνου όταν θα ρέει το χρήμα;».
Γιώργος Παπακωνταντίνου: «Αυτό που γίνεται με υπερβαίνει. Θα το πάω στον πρωθυπουργό. Αλλά θεωρώ ότι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση γιατί το νομοσχέδιο έχει περάσει δύο φορές από το υπουργικό συμβούλιο».

Διαβάζουμε σε άλλα ιστολόγια πως θα είχε πέσει η κυβέρνηση σήμερα αν υπήρχαν Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης. Αμφιβάλλω...

Τι παιχνίδια τρέχουν για τη χώρα όσο διαρκεί αυτή η απεργία; Τι θα μάθουμε τη Δευτέρα;

Το timing της απεργίας δεν είναι καθόλου τυχαίο. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμάς ως  <<Γκιαούρηδες>>  η απεργία αυτή δε μας αγγίζει, μιάς και έχουμε πάψει από καιρό την παρακολούθησή των. Σίγουρα θα διαβαστούν και ανακρίβειες στα ιστολόγια αυτές τις τέσσερις ημέρες. Όπως και νά ' χει ελπίζουμε να επιλέξει αυτού του είδους την ενημέρωση μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού και σιγά σιγά να αρχίσουν να ξυπνάνε ακόμα περισσότεροι.

1 σχόλιο:

  1. Θα πρέπει αναγκαστικά να περιμένουμε για να μάθουμε τι παίχτηκε αυτές τις μέρες γιατί δεν βρήκα κάτι καινούριο στη σελίδα της ανοιχτής, καθαρής ή πως σκατά τη λένε, διακυβέρνησης.
    όπως και να έχει και τα μμε να είχαμε σκόνη στα μάτια θα μας ρίχνανε. όταν πέρασε το λαθρονομοσχέδιο είχατε ακούσει εσείς κάτι; εγώ δεν άκουσα. Σύμμαχοι της κυβέρνησης είναι η παπαγάλοι έτσι κ αλλιώς, ας λείψουν λίγο μπάς και δούμε φως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσιεύστε την άποψή σας. Οι απόψεις δε λογοκρίνονται, αλλά ύβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Ο Γκιαούρης προτιμά να γράφετε με πεζούς ελληνικούς χαρακτήρες.