Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: περί συγκεντρώσεως της Κυριακής 06/02/11 και επόμενης συνάντησης.


της Βασιλικής Τσουκαλά

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, κατά της κάρτας του πολίτη, στις 06-02-2011 και ώρα 12μ.μ.
Πλήθος κόσμου κατέφθασε από πολλά μέρη της Ελλάδος, για να δώσει τη δική του δυνατή παρουσία και να ενώσει τις φωνές του σε μια: «ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ». Ο αριθμός των συμμετεχόντων υπολογίζεται σε περίπου τριάντα χιλιάδες.
            Κεντρικοί ομιλητές ήσαν ο π. Σαράντης Σαράντος, ο ηγούμενος της Ιεράς μονής Εσφιγμένου Άγιου Όρους π. Μεθόδιος, ο π Νεκτάριος Μουλατσιώτης κ άλλοι. Διάφοροι εκπρόσωποι  φορέων και συλλόγων χαιρέτησαν την προσπάθεια.

            Παρά τις προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκρατίας η συγκέντρωση είχε παλμό και ζωντάνια, ειδικά με τη συρροή πολλών νέων. Ο κόσμος, καθ’ υπόδειξη των Αρχών και «υπό το κράτος της απειλής» ότι θα ριχθούν δακρυγόνα και ότι θα διαλυθεί η συγκέντρωση, εμποδίστηκε να συγκεντρωθεί μπροστά από τη Βουλή και εγκλωβίστηκε στην πλατεία κάτω από αυτήν. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τον καθ’ υπόδειξη εγκλωβισμό των συμμετεχόντων σε μη εμφανή τοποθεσία. Οι διοργανωτές πολύ ορθώς υπάκουσαν στους όρους διεξαγωγής της διαδήλωσης που έθεσαν οι αρχές, για να μη δημιουργηθούν αντιξοότητες και για να περιφρουρηθεί η εκδήλωση.
             Τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια ήταν ανύπαρκτα και αυτά που εμφανίστηκαν δεν κάλυψαν όπως έπρεπε τα γεγονότα. Η πραγματικότητα προβλήθηκε αλλοιωμένη, δίνοντας μια εικόνα γραφικότητας και θα λέγαμε γελοιότητας, μεταβάλλοντας επίσης τον αριθμό των συμμετεχόντων αναφερόμενοι σε «μερικές εκατοντάδες»!
             Απορώ και εξίσταμαι πως είναι δυνατόν μια χούφτα μουσουλμάνων να φιλοξενείτε επί μέρες στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ μια διαδήλωση σχεδόν 30.000 Ελλήνων Ορθοδόξων να αποσιωπείται, ή να παρουσιάζεται μια ψεύτικη εικόνα αυτής. Τουλάχιστον η κρατική τηλεόραση όφειλε, σε ένα δημοκρατικό κράτος, να καλύψει τα γεγονότα και να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό για τη μεγάλη αυτή συγκέντρωση, σύμφωνα με το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

             Ομαλά και ειρηνικά έληξε η συγκέντρωση ανανεώνοντας το ραντεβού για:
Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 στο Πεδίο του Άρεως στις 3μμ όπου θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη βουλή.
Καλείτε κάθε Έλληνας Ορθόδοξος πολίτης να δώσει δυναμικά το παρόν, ενάντια στα σχέδια αυτών που επιθυμούν να επιβάλλουν την ηλεκτρονική επαναπρογραμματιζόμενη κάρτα και το ηλεκτρονικό φακέλωμα των πολιτών.

3 σχόλια:

  1. Η κάρτα του πολίτη είναι η αρχή της απόλυτης αφέραισης της ατομικής ελευθερίας και των
    ατομικών δικαιωμάτων. Μην ανακατεύετε τη θρησκεία σε ένα τόσο σημαντικό θέμα των ημερών μας.
    Το κάνετε να μοιάζει απλά γραφικό. Όσοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να αρνηθούμε την κάρτα λόγο ορθοδοξίας
    είναι κοντόφθαλμοι και δεν καταλαβαίνουν ότι με τη στάση τους αυτή καταντούν μία λαική καρικατούρα και τίποτα παραπάνω.
    Στο θέμα αυτό η ορθοδοξία δεν έχει καμία σχέση. Πρόκειται για κατάλυση ουσιαστικών πολιτικών δικαιωμάτων και όχι θρησκευτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να θυμίσω ότι η Ιερά Σύνοδος δεν έχει ακόμα εκφέρει άποψη για το αν θα πρέπει να πάρουμε ή όχι την κάρτα του πολίτη. Το θέμα είναι καθαρά κοινωνικό και πολιτικό, μα η θρησκεία είναι κομμάτι της κοινωνίας. Το αν το θέμα θα επεκταθεί και σε θρησκευτικό θα εξαρτηθεί από τα χαρακτηριστικά της κάρτας. Αν χρειαστεί να αρνηθούμε την κάρτα ΚΑΙ λόγο ορθοδοξίας, τότε και αυτό θα πρέπει να κάνουνε (όσοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι) χωρίς να είναι γραφικό. Υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι όμως, μη θρησκευτικοί, που μας επιβάλλουν να αρνηθούμε την κάρτα αν θέλουμε να παραμείνουμε ελεύθεροι πολίτες, όπως ήδη ανέφερες. Στο θέμα θα επεκταθούμε σε μελλοντικό δημοσίευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι ο ίδιος "ανώνυμος". Καταρχήν δεν θέλω να προσβάλλω την πίστη κανενός. Προσωπικά δηλώνω άθρησκος αλλά σέβομαι το αναφαίρετο δικαίωμα του να πιστεύεις σε όποιο θρησκευτικό δόγμα επιθυμείς.
    Απλά πρέπει όλοι να καταλήξουμε σε κοινά σημεία στο θέμα γιατί δεν αποδεχόμαστε την κάρτα του πολίτη.
    Δε γίνεται ο ένας να διαμαρτύρεται για πολιτικούς και ο άλλος για θρησκευτικούς λόγους.
    Άποψή μου είναι ότι το πολιτικό και κοινωνικό κομμάτι του όλου θέματος είναι κοινό σε ορθοδόξους και μη. Κατασταλαγμένοι σε
    αυτά τα σημεία μπορούμε να αντιδράσουμε. Αυτοί που μας κυβερνούν δεν έχουν πίστη στον άνθρωπο πόσο μάλλον στη θρησκεία. Για αυτό αφήστε το κομμάτι ορθοδοξία και κάρτα του πολίτη και επικεντρωθείτε στο κοινωνικό μέρος που μας αφορά ΟΛΟΥΣ. Επιτεθείτε με κοινωνικο-πολιτικά επιχειρήματα μήπως και ακουστούμε.
    (Δεν συμπαθώ καθόλου την Εκκλησία και τον τρόπο που διαχειρίζεται τα του οίκου της αυτή τη δύσκολη περίοδο, αλλά αναγνωρίζω την αναγκαιότητηα της ορθοδοξίας στο ρόλο της "κοινωνικής κόλλας" στην Ελλάδα. Απλά σε τέτοια θέματα τα επιχειρήματα πίστης, αναλόγως το πως είναι διατυπωμένα, τήνουν να πέφτουν στο κενό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσιεύστε την άποψή σας. Οι απόψεις δε λογοκρίνονται, αλλά ύβριστικά σχόλια θα διαγράφονται. Ο Γκιαούρης προτιμά να γράφετε με πεζούς ελληνικούς χαρακτήρες.